27juni2017

Sparen of beleggen.com

U bevindt zich hier: Home Beleggen Vergelijken brokers Grote verschillen in tarieven brokers

Grote verschillen in tarieven brokers

Op zoek naar een alternatief voor uw lage spaarrente? Investeer in het MKB

Er bestaan grote verschillen tussen de tarieven die brokers voor aandelen- en optietransacties in rekening brengen. Voor de particuliere belegger loont het daarom zeker de moeite om brokers te vergelijken en veel kosten te besparen door over te stappen.

Tarieven brokers

De grote verschillen in tarieven van brokers blijkt uit een onderzoek dat www.sparenofbeleggen.com heeft uitgevoerd naar de verschillende tarieven die brokers voor aandelen- en optietransacties hanteren. Voor dit onderzoek is gekeken naar de meest gedane transacties onder kleine beleggers. Als uitgangspunt is daarbij genomen om een aandelentransactie van € 5.000,- te vergelijken en een optietransactie van 3 optiecontracten. De resultaten vindt u in het aandelenoverzicht en optieoverzicht

 

Verschillen van meer dan 100%

Uit de broker tarievenoverzichten van 15 februari 2010 blijkt dat voor een particuliere belegger die aandelen koopt voor € 5.000,- de tarieven kunnen verschillen van 7 euro tot 17 euro. Een groot verschil van meer dan 100%! Vooral prijsvechters als Today's Brokers en Lynx bieden in vergelijking met de grote banken lage tarieven van respectievelijk € 7 en € 7,50. Voor deze transactie komt Rabobank als duurste uit de bus met € 17.

Bij optietransacties van 3 contracten is wederom Today's Brokers de goedkoopste met € 6,-, gevolgd door Lynx met € 6,75. Rabobank is hier van de grote banken het goedkoopst met € 10.

Wanneer u iedere maand een aantal transacties uitvoert, kunt u door te veranderen van broker al snel honderden euro's besparen.

Naar het aandelenoverzicht en optieoverzicht.

De informatie in dit artikel is niet bedoeld ter advisering of als aanbeveling tot het doen van bepaalde handelingen.


Wie is online?

We hebben 22 gasten en geen leden online