27juni2017

Sparen of beleggen.com

U bevindt zich hier: Home Blog Investeren in goud

Investeren in goud

Op zoek naar een alternatief voor uw lage spaarrente? Investeer in het MKB

afbeelding van investeren in goudInvesteren in goud heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen. Mede dankzij de dalende spaarrentes en de zoektocht naar een veilige belegging in crisistijd, investeren veel mensen in goud. In dit artikel leest u alle mogelijkheden en de risico's van investeren in goud.

 

Waarom investeren in goud?

Een investering in goud wordt door beleggingsexperts gezien als een veilige haven voor beleggers. Zo wordt ervan uitgegaan dat een investering in goud waardevast is, de inflatie compenseert en een belegging met weinig risico is.

Investeren in fysiek goud

Allereerst kunt u investeren in fysiek goud. In dat geval koopt u een baar goud, waarbij het bedrag van de investering afhankelijk is van de goudkoers. Het is aan te raden om vanuit veiligheidsoverwegingen het goud in bewaring te laten nemen.

Investeren in aandelen goudmijnen

Naast een investering in fysiek goud, zijn er ook mogelijkheden om aandelen te kopen van bedrijven die zich bezig houden met goud. Denk daarbij aan bedrijven die goudmijnen bezitten en goud winnen. Dit kunnen bedrijven zijn die bestaande mijnen exploiteren, of bedrijven die op zoek zijn naar nieuwe mijnen.

Investeren in goudtrackers

Goudtrackers zijn financiele producten die de goudprijs volgens. Indien u wilt investeren in goud kunt u ook een goudtracker kopen. Het grote voordeel van een goudtrackers is dat u niet hoeft te investeren in fysiek goud, om toch van de goudkoers te kunnen profiteren. Daarnaast is een goudtracker een goed product voor kleine beleggers, omdat er geen enorme investering hoeft plaas te vinden.

Goud turbo's en warrants

Een turboof een warrant zijn beleggingsproducten, waarbij gebruik wordt gemaakt van een hefboom. Voor beleggers die meer risico willen lopen in ruil voor een hoger rendement zijn er ook goud turbo's en warrants beschikbaar. Door gebruik te maken van een hefboom stijgt of daalt de waarde van de turbo of de warrant met een veelvoud van de stijging of daling van de goudprijs.

Risico van goud

Door de grote belangstelling in goud is de prijs van goud de laatste jaren flink opgelopen. Volgens sommige analisten bestaat er dan ook het risico op een goudbubbel. Dit betekent dat door de toegenomen vraag de prijzen harder zijn gestegen dan de daadwerkelijke waarde van goud. Hierdoor stijgt het risico op een toekomstige correctie.

Andere bezoekers vonden de volgende artikelen ook lezenswaardig:


Wie is online?

We hebben 20 gasten en geen leden online