27juni2017

Sparen of beleggen.com

U bevindt zich hier: Home Nieuws Gaat de spaarrente dalen?

Nieuws

Gaat de spaarrente dalen?

Op zoek naar een alternatief voor uw lage spaarrente? Investeer in het MKB

dalen-de-spaarrentesNa de recente stijging van spaarrentes lijkt er weer een omslagpunt in de spaarrentemarkt te ontstaan.

 

 

 

 

Dalende spaarrentes

Zo hebben Ohra en Delta Lloyd vandaag de spaarrentes op hun spaarrekeningen verlaagd met 0,2%. De rentes op deze spaarrekeningen gaan daarmee van 2,9% naar 2,7%. Afgelopen maand heeft de Leaseplan bank de rente op haar internetspaarrekening ook al verlaagd met 0,35%. Hiermee lijkt er weer een daling van de spaarrentes te ontstaan. Opvallend is dat de Rabobank vandaag juist de rente op vermogenssparen met 0,2% verhoogt.

 

Daling van rente op de geldmarkt

De daling van spaarrentes lijkt te zijn ingegeven door een daling van de rente op de geldmarkt. Hierdoor kunnen banken goedkoper aan kapitaal komen, waardoor het minder interessant wordt voor banken om een hoge spaarrente aan te bieden. Of de recente daling van spaarrente gaat doorzetten en ook door andere banken wordt gevolgd is onduidelijk en kan niet met zekerheid worden voorspeld. Wel lijkt de stijging van de spaarrente van de afgelopen maanden, waarbij de rente op spaarrekeningen zonder voorwaarden was opgelopen van ongeveer 2,5% tot 3%, een halt te zijn toegeroepen.

Mocht het tot een marktbrede daling van de spaarrentes komen, dan kan het interessant zijn om nog snel een spaardeposito af te sluiten. Door het spaargeld vast te zetten kan in de meeste gevallen een hogere rente worden bedongen.

De informatie in dit artikel is niet bedoeld ter advisering of als aanbeveling tot het doen van bepaalde handelingen.


Wie is online?

We hebben 22 gasten en geen leden online